Tepisi se ne razlikuju samo u izgledu, zemlji podrijetla, uzorku, boji, načinu izrade, već prvenstveno u materijalima od kojih su napravljeni, čvorovima te tehnici i autentičnosti izrade.

Time je određena njegova kvaliteta. Najcjenjeniji su ručno rađeni tepisi, ali ni to ne jamči dugotrajnost i kvalitetu jer nije svaki tepih isti.

Nadprosječno kvalitetan tepih je napravljen u zemlji podrijetla i ima autentičan uzorak, boju, izradu, specijalnu doradu…

Ovakav tepih trajat će desetljećima, posebno je otporan na trošenje, ne trusi se i ne prlja, a u ponudi je prepoznatljiv i po tome što nikad nije na velikim popustima, jer je njegova kvaliteta i dugotrajnost neupitna.

Tepih se kupuje uz probu. Nakon izbora u salonu za prodaju kvalitetnih ručnorađenih tepiha ponudit će vam se usluga probe u prostoru, kako bi bili sigurni da kupujete odgovarajući tepih.

Zbog čega je proba poželjna?

Tepih jako mijenja karakter interijera. Tepih tamnijih tonova može zatvoriti prostor, ali ga ujedno i smiriti.

Nerijetko nam se neki tepih jako sviđa u salonu, ali u prostor se ne uklapa.

Slično je pitanje veličina. Neki tepisi su za neke prostore jednostavno preveliki.

Posjetite naš prodajni salon u ulici A. Šenoe 27 u Zagrebu, rado ćemo podijeliti naše iskustvo savjetima za pravilan odabir tepiha upravo za prostor kojem ste ga namijenili!